Wie ik ben?

Ik ben Ellen en ik hou van de verhalen achter de mens. Door andere vragen te stellen dan de geijkte kom ik tot diepere lagen, waardoor er prachtige (levens)verhalen ontstaan. 
Mijn talent? De sfeer creëren  die bij de gelegenheid past. Herinneringen en gevoelens zo verwoorden, dat ze recht doen aan de persoon/personen waar het om gaat. 
Al van jongs af aan sta ik graag voor groepen. De interactie met mensen geeft mij veel energie. En het overdragen van verhalen (of kennis) vind ik nog steeds één van de leukste dingen om te doen.
Ik hou erg van de natuur, als (semi) bioloog zijnde ook niet zo verwonderlijk. Verder ga ik graag naar musea, vind ik het heerlijk om te sporten, met vrienden af te spreken en geniet ik enorm van tijd met mijn gezellige gezin.

Mijn verhaal

Je hoort vaak dat iedereen een passie heeft, geen idee of dit klopt, maar de mijne is vertellen.
Dat ik behoorlijk wat jaren als enthousiaste docent in het voortgezet onderwijs werk, is voor mij niet verwonderlijk.
Op mijn 21e ben ik als docent begonnen op het vmbo. Na een aantal jaren heb ik de overstap gemaakt naar havo/vwo. Twee totaal verschillende werelden en beide ontzettend leuk.
Heel vaak krijg ik de vraag of het niet enorm lastig is om les te geven. Nee, helemaal niet! Zolang je maar met plezier voor de klas staat en onthoudt dat je het samen met de leerlingen doet. En nee, de leerlingen vinden mijn vak (biologie) niet altijd even leuk, maar door de verhalen die ik vertel, de positieve energie en het enthousiasme wat ik overbreng komen ze altijd graag binnen.
Ik geef niet alleen les, ik heb ook diverse coördinerende taken op mijn werk en ik ben mentor. Dit maakt mijn werk nog leuker en afwisselender. Zo heb ik niet alleen met de leerlingen te maken, maar ook met alle werkende lagen binnen de school en natuurlijk ook met de ouders.
Gesprekken voeren is heel belangrijk in het onderwijs en luisteren wellicht nog meer. Door de juiste vragen te stellen, kan je tot de basis van het gesprek komen en dat levert mooie informatie en persoonlijke verhalen op.
Naast mijn werkzame leven in het onderwijs werd ik steeds vaker gevraagd om te speechen en om training te geven aan mensen die voor een groep willen (moeten) staan. En dat is uitgegroeid tot: Groots in vertEllen.

Daarnaast werk is als gecertificeerd uitvaartspreker. Hierbij zorg ik ervoor dat mensen de meest memorabele uitvaart krijgen zie ze verdienen en ontzorg ik de nabestaanden.

Wat kan ik voor je betekenen?

Om te zorgen dat onze samenwerking zo soepel mogelijk verloopt, zijn er vele manieren waarop je met mij kunt samenwerken. Mijn diensten kunnen allemaal worden toegespitst op jouw wensen en doelen.
Per categorie leg ik uit wat ik voor je kan betekenen: