Docent begeleiding

Ben je (beginnend) docent en loop je vast in het moeras van het onderwijs? Logisch, het onderwijs vergt nogal wat van je. Naast je didactische, pedagogische en vakkundige vaardigheden komt er nog veel meer bij kijken. 

Je tijd bewaken kan erg lastig zijn, klassenmanagement is soms ook nog niet zo makkelijk en zo kunnen we nog wel een aantal aspecten binnen het onderwijs opnoemen waar je tegenaan kan lopen. 
Laat mij met je mee kijken. Samen maken wij jouw werksituatie werkbaar, voor de klas en/of met alle andere aspecten die het onderwijs met zich meebrengt.
Waarom ben ik de persoon die jou kan helpen? Doordat ik enorm veel ervaring heb in het onderwijs. Aan alle lagen van het onderwijs heb ik voor lange tijd lesgegeven, van vmbo bb t/m vwo 6. En nog steeds sta ik met passie voor de klas.
Grenzen aangeven kan ik heel goed en dat wil ik jou graag leren.
Of ik verstand heb van jouw vak? Als je toevallig biologie geeft dan zeker weten, en anders niet. Maakt dat uit? Nee, want ik heb wel veel verstand van en kijk op het onderwijs. 
Wat is het belangrijkste? Dat jij geen trucjes doet voor de klas, maar dat je lesgeeft op de wijze die bij jouw persoonlijkheid past. Als jij je comfortabel voelt, dan voelt de klas zich dat ook.
Door middel van observaties, gesprekken en gerichte oefeningen zorgen wij ervoor dat jij voor de klas staat zoals jij dat zou willen.
En we bekijken ook hoe je buiten het lokaal je grenzen kan aangeven en kan bewaken. Want als je de werkdruk te hoog op laat lopen, dan heeft dat invloed op hoe jij voor de klas staat.
Kortom we gaan met alle facetten aan de slag!

Ik heb er zin in, ik zie je hopelijk snel!

Informatie over de training? Klik dan hier